Stresszoldás a kineziológia One Brain® módszerével

Röviden a „One Brain®” módszerről

A „One Brain®” módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. A test energiáinak mozgósítására, öngyógyító folyamatainak beindítására hozták létre. 1972-től alakul és fejlődik, 1982 óta használják a világ szinte minden országában. Egy módszer, hogy fenntartsuk a lelki egészségünket és testünk energiáit kitűzött céljaink elérése érdekében tudjuk felhasználni.

Mit jelent a „One Brain®” (Egy Agy)?

Jelentése: az agy működésének azon elméletén alapul, miszerint a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudja kihasználni. A bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami az „üss vagy fuss” reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk hatékonyan érvényesülni. Így a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul működhet.

Hogyan is működik?

Ez a technika a probléma okának megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépés meghatározni a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljes mértékben kihasználjuk.

A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és elméből.

A probléma forrásának meghatározása

Egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjéről. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek hívja. A modern pszichológia a technikák széles skáláját használja arra, hogy meghatározza, mi történt valakivel a tudatos szintje alatt. Az ok, amiért az izomtesztelést használjuk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez. Tiszta választ ad és nem képezi további találgatások alapját.

Az izomtesztelés hogyan is működik?

Azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Ez egy egyszerű eljárás. A tesztelő gyengéden nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott karjára. A kar (izom) a feltett kérdés hatására erősen tart, vagy pedig elgyengül. Ezáltal nagyon pontos információt nyerünk az illető által megtapasztalt stressz mértékéről és típusáról. Az izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk valaki „belső tudásához” és egyenesen igen/nem válaszokat kapunk.

Nem hiszek benne. Lehetséges, hogy mindez működik?

Sokan vannak így. Még nem ismerjük pontosan az összes közreműködő mechanizmust, de biztosan tudjuk azonban, hogy működik, és nem győzzük csodálni, milyen pontosan.

Mindenkinek saját magának kell működés közben megtapasztalnia.

Fizikai tüneteket, betegségeket lehet-e ezekkel a módszerekkel gyógyítani?

Nem kezelünk tüneteket, nem gyógyítunk, de a tapasztalatok során sok fizikai tünet határozottan javul, vagy eltűnik, ha a mélyen rejlő stresszhez kötődő okokat sikeresen oldjuk. Beindulnak a szervezet öngyógyító mechanizmusai a stressz oldásának hatására.

Mennyi idő szükséges, hogy észleljük a pozitív változást?

Sok tényező befolyásolja, de legfontosabb, hogy az alany részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelősségből. Örömmel tapasztalható a Klienseken a lehetséges leggyorsabb javulás, de ez csak mindenki saját ritmusán alapszik. Tudjuk, hogy a változás igen eredményes, ha erre az alany készen áll és akarja a javulást. Mi csak irányítjuk ezt a folyamatot.

Hatásos lesz ez az én esetemben?

Ez a kérdés hangzik el a legtöbbször. Ezek a módszerek a legeredményesebbek a stressz okozta sokféle probléma megoldására. Minden eset természetesen más és minden esetben a leggyengédebben és legdiszkrétebben járunk el.

Milyen stresszhelyzetekben segít az oldás?

E technika alkalmazási területe végtelen, miután problémáink nagy része lelki eredetű, amit testi szinten élünk meg.

A problémák közül néhány:

Ha úgy érzed, életed nem a megfelelő irányba halad
Ha párkapcsolatod kedvezőtlenül alakul
Nem találtad még meg a párod
Ha sikertelennek érzed magad
Ha nem vagy megelégedve a külsőddel
Ha a családi kapcsolataidat beárnyékolják gyerekkori emlékeid
Ha nem tudod kezelni a stresszhelyzetet
Ha kommunikációs problémáid vannak
Ha érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak: migrén, allergia, szorongás, derékfájás… stb.
Ha gondjaid vannak a nőiességeddel/férfiasságoddal
Ha problémád akad anyai/apai szerepeddel
Ha depressziós vagy, pánikrohamaid, félelmeid vannak
Krízis helyzetbe kerültél: haláleset, válás, vetélés, csalódás… stb.

Az érzelmi stresszt oldó nem orvos és nem pszichiáter.
A stressz oldása nem helyettesít semmilyen orvosi beavatkozást.

Előzetes bejelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

Kalteneckerné Balatoni Andrea
Tel.: +36-30-434-7840
E-mail: andi@5dcsodaorszag.hu

Megosztom ezt az oldalt a Facebookon másokkal:Share on facebook
Facebook

Védett tartalom.